Leer meer over Middenslag Schnauzer


Is afkomstig uit Zuid Duitsland en zou een afstammeling zijn van de Biberhund en een rattenvanger( foxterriër) met hard haar en waarschijnlijk heeft hij ook een beetje bloed van de herdershond. Hoewel hij zeer geschikt is voor het jagen op schadelijke dieren wordt hij nu meestal gebruikt als gezelschapshond.

Hij heeft een energiek temperament gekoppeld aan een bedachtzame rust, een goedhartig karakter, is speels en heeft een spreekwoordelijke aanhankelijkheid voor zijn baas. Zo kan men de karakteristieke bijzonderheden van het ras omschrijven. Hij is zeer lief voor de kinderen, is onwrikbaar en waakzaam, maar zal nooit voor een onbenulligheid blaffen. Zijn zintuigen zijn hoogontwikkeld. Door zijn scherpzinnigheid, het gemak waarmee hij afgericht wordt, zijn onversaagdheid, zijn volharding en zijn weerstand tegen weersomstandigheden en ziekten is hij voorbestemd om een goede huishond, waker en gezelschapshond te zijn die ook nog de nodige geschiktheden bezit om als werkhond te fungeren.

Deze hond is ook een goede jager die gemakkelijk af te richten is en die men kan aanleren om zowel te land als te water te apporteren. Hij heeft geen regelmatige oefeningen nodig.

Gemiddelde levensduur: ongeveer 13jaar. Schofthoogte: reu en teef: 45 à 50cm

Gewicht: reu en teef 14 à 20 kg

Het is een hond met een gemiddelde grootte, stevig gebouwd, meer geblokt dan slank met ruw haar.

De kleur is zwart met eenkleurige zwarte ondervacht of een peper en zout ondervacht (zand en steenkoolkleur getekend met zand).

In verband met de peper en zout kleur zoekt de fokker een middelmatige kleur te bekomen met een regelmatig goed gepigmenteerde peperkleur en een grijze ondervacht. Men aanvaardt schakeringen die gaan van donker grijs, kleur van metaalijzer tot zilverachtig grijs. Welke ook de schakering is, de hond moet een donker masker vertonen dat de gelaatsuitdrukking beter tot uiting brengt en die in harmonie is met de betreffende kleur. Er wordt niet gefokt naar meer duidelijke tekens op het hoofd, de borst en de ledematen.

Het haar is hard “ijzeren draad” en goed dicht. De vacht bestaat uit een ondervacht die goed dicht is en een bovenvacht die niet te kort mag zijn, hard is en goed plat ligt.

De bovenvacht is ruw, nogal lang zodat de structuur goed gezien kan worden, het is noch borstelig, noch gegolfd. Op het hoofd en de ledematen heeft het haar de neiging om wat minder ruw te zijn, op het voorhoofd en de oren is het kort. De baard in niet al te soepel op de mond en de wenkbrauwen die borstelig zijn, verstoppen lichtjes de ogen, en zijn een typische en karakteristieke eigenschap.

Net zoals zijn broeders en zusters riesenschnauzers en dwergschnauzers is het een aangename levenspartner die u nooit ontgoochelt.Download de lijst met fokkers van Middenslag Schnauzer

Verklaring Van Dekking Middenslag P/S Geboorte Middenslag P/S

Verklaring Van Dekking Middenslag ZWART Geboorte Middenslag ZWART

Reacties zijn gesloten.