Leer meer over Dwerg Pinscher


—————————————————————————————————————————————————-

De dwergpinscher is een kleine hond die gemaakt is om de schadelijke dieren uit te roeien en dan meer in het bijzonder de ratten. In zijn geboortestreek, Duitsland, is deze hond gekend onder de naam Zwergpinscher Nu wordt de dwergpinscher ondergebracht in de klasse van de gezelschaps- en appartement dieren. Hij is beweeglijk en dynamisch, heeft de lenigheid van een kat  en bezit de kunst zich te laten liefhebben door alle familieleden die van zijn speels en grappig temperament houden. Van nature uit is de dwergpinscher geen schuchter hond die zomaar op de schoot blijft zitten. Integendeel, hij is zeer nieuwsgierig en heeft energie te koop. Hij is soms eerder eigenwijs en kribbig maar kan zich ook zeer toegenegen tonen. Ondanks zijn kleine grootte is hij een goede waker, steeds de eerste om alarm te slaan wanneer een vreemd persoon of vreemde dieren dicht bij zijn woning komen en hij vergeet soms dat hij niet de grootte heeft van een Riesenschnauzer!

Het is belangrijk, net als voor andere jonge honden, om hem op een deftige manier te socialiseren met de mensen en de honden. Dat is in het bijzonder waar voor dit ras omdat, gelet op zijn kleine grootte, zijn nieuwsgierigheid en zijn onverschrokkenheid hij problemen zou krijgen met grotere honden of dat hij zich onaangenaam zou maken tegenover bezoekers. Deze hond is geen kwaadaardige voor de kinderen maar er moet hem uitgelegd worden hoe hij zich moet gedragen en hoe hij een speelkameraad moet worden. Nooit vergeten dat hij ondanks zijn lenigheid zich ook gemakkelijk kan kwetsen (de poten ..) tijdens onstuimig spelen met kinderen.

De dwergpinscher is weinig vatbaar voor ziekten. Alleen zijn fijne pootjes zijn redelijk kwetsbaar. Daarentegen is het een goede eter die een neiging tot dik worden heeft en daardoor zijn poten nog kwetsbaarder maakt. Er moet dus op zijn voeding gelet worden en men mag niet toegeven aan zijn gulzigheid. Hij kan ook een zwakte aan de ogen en een huiduitdroging vertonen.

Toiletteren is gemakkelijk gelet op zijn zeer korte haren die niet al te veel aandacht vergen. Als tegenprestatie moet men voorzichtig zijn bij koud weer omdat zijn pels hem niet altijd voldoende bescherming biedt. Dat geldt ook bij hevige warmte want asfalt kan hem warmtestraling doorsturen die zelf kan leiden tot bevangen worden door de warmte.
———————————————————————————————————————————————————————————–


———————————————————————————————————————————————————————————–

Download de lijst met fokkers van Dwerg Pinscher

Verklaring Van Dekking Dwerg Pinscher Geboorte Dwerg Pinscher

Reacties zijn gesloten.