Leer meer over Pinscher


————————————————————————————————————————————————-

De Duitse Pinscher of middenslag pinscher is van oorsprong een Duitse hond. Hij was bestemd om jacht te maken op kaagdieren en dieren die schade konden aanbrengen ( het is een rattenvanger in hart en ziel) In Frankrijk en België is hij weinig bekend. Opmerkelijk is dat hij heel goed een onderscheid kan maken tussen de dieren van het hoenderhof, het vee en meer in het bijzonder de paarden waarmee hij een bijzondere affiniteit lijkt te hebben. Komt waarschijnlijk omdat hij vroeger er voor moest zorgen dat de stallen vrij van ratten moest houden. Dikwijls wordt hij omschreven als een mini dobberman, hij is er in feite de voorvader van. Qua karakter is hij zeer aanhalig soms zelf een “plak aan het lijf” maar, hij kan op een voortreffelijk wijze zijn baasje verdedigen. Het is geen blaffer, alleen wanneer het echt nodig is. Men moet evenwel oplettend zijn met kinderen. Hij is levendig, dapper en vrolijk. Het is een gespierde en sportieve hond (agility, gehoorzaamheid, canicross, ..) Opdat hij goed in zijn vel zou zitten en kalm zijn in huis heeft hij fysieke activiteiten nodig. Deze hond dient vanaf zijn prille bestaan opgevoed te worden. Tijdens de wandeling en zeker in niet verzorgde gebieden gedraagt hij zich, behalve als hij een speciale africhting heeft gekregen, veelal als een zelfstandig iemand en omdat hij een zeer duidelijk jachtinstinct heeft wat vele nieuwe eigenaars toch verbaasd. Het is aangeraden het terugroepen van de hond goed aan te leren. Het is nochtans geen hond die een neiging tot weglopen heeft en na een paar minuten komt hij  wel vanzelf terug. De Duitse Pinscher is zeer soepel in het zich aanpassen aan zijn omgeving waardoor hij zich gemakkelijk kan schikken aan alle toestanden.

Gelet op zijn kort haar is hij gemakkelijk te onderhouden. Hij is elegant, zijn rood/licht bruine vacht geniet de voorkeur bij de mensen. Het is een hond die niet mee doet aan de mode verschijnselen. Het is geen kwetsbare hond, een bezoek aan de dierenarts dient in het algemeen alleen maar voor de inentingen.

Hij is zelfzeker en evenwichtig, zijn karakteriële eigenschappen samen met zijn intelligentie en zijn volharding maken dat hij gezins- en waakhond is (kleinste waakhond van de 2e groep) alsook een aangename gezelschapshond die zeer wordt gewaardeerd door diegenen die van hem een medeplichtige hebben kunnen maken.

Zowel voor de Duitse Pinscher als voor de Dwergpinscher moet men voortaan gewend worden aan de natuurlijke staart en oren.
——————————————————————————————————————————————————————–


——————————————————————————————————————————————————————-

Download de lijst met fokkers van Pinscher

Verklaring Van Dekking Pinscher Geboorte Pinscher

Reacties zijn gesloten.